Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Payson
Betala med kort, faktura eller delbetalning

Nyhetssidan Allt om husbilen har testat TracGrabber på husbil

|28/03, 2023

Nyhetssidan Allt om husbilen har testat TracGrabber på husbil

Skribenten Stig Forsberg på nyhetssidan Allt om husbilen har genom åren testat ett stort antal olika tillbehör till husbilar. Det inkluderar också lösningar för att ta sig loss när husbilen kört fast i djup snös, is eller lera. Därför tyckte vi att han var helt rätt person att prova - TracGrabber. Så vi kontaktade helt enkelt Stig och frågade om han även skulle vara intresserad av att göra ett test av vår produkt.

För dig som surfat in på denna artikel utan att passera förstasidan, så är det väl på sin plats med en kortfattade beskrivning vad för produkt det hela handlar om. 

Produkten vi talar om heter TracGrabber och är en unik patenterad lösning som togs fram i USA år 2010 och används av alltifrån privatpersoner till ambulans, polis m.m. TracGrabber finns i flera modeller som passar bilar, husbilar ända upp till bussar och lastbilar. 

Lösningen består av specialgjorda gummiklossar med spännband som spänns fast på däcken för att ta sig loss när fordonet kört fast och hjulen bara slirar. Till skillnad mot t ex snökedjor eller däckstrumpor så används TracGrabber endast för att ta sig loss, inte för att åka med i längre sträckor. 

Fördelen med TracGrabber är att de går snabbt att montera, är återanvändbara samt får loss fordonet även i djup snö eller lera

När det gäller husbilar så har de flesta husbilsägare någon gång råkat ut för att husbilens däck sjunkit ner i den blöta gräsmattan på campingen lagom till man ska åka hem. Däcken bara spinner och man inser att man inte kommer att komma loss utan hjälp, eller genom att lägga tid som skjuter resplanerna i sank. Det är där TracGrabber kommer in som den räddande ängeln. 

Men nu ska vi återgå till testet. Stig fick sitt exemplar av TracGrabber i mars och den mesta av snön hade redan börjat försvinna. Men han lyckades hitta en plats för att genomföra sitt test där snön legat lite mer skyddad i skuggan. Så med lite arbete kunde Stig spinna ner husbilen i snön så att den inte kom loss av egen kraft. Hur resten av testet fortlöpte kan du läsa om i Stigs test på denna sida.

Vad blev då resultatet av testet? För att citera artikeln:

"TracGrabber fungerar i snö, på is och på våta gräsmattor. Skall bara användas för att ta sig loss, vilket garanterat kommer att fungera. Jag har en brant, vintertid isig, backe på väg hem till min parkering. Där skulle jag lita på klossarna, lika så på en lerig gräsmatta sommartid."