Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Payson
Betala med kort, faktura eller delbetalning

Så fungerar broddar och slirskydd till bildäcken

|13/06, 2022

Så fungerar broddar och slirskydd till bildäcken

Bilbroddar kan ge dig det grepp och fäste som krävs för att kunna köra vidare. Även när det gäller riktigt svåra väglag. Vi har tagit en titt på hur bilbroddar fungerar och hur man använder dem i kritiska lägen. 

Vintern är på många sätt förknippad med dåligt väglag. Och i de flesta fall kan detta dilemma hanteras med pålitliga vinterdäck. Men det finns situationer där inte ens de bästa däcken räcker till. Då är bilbroddar bra att ha till hands. 

Men vilka produkter för förbättrat grepp är egentligen bäst?

Vilken produkt bör man välja?

Vad som gör just bilbroddar som TracGrabber unika är att de är enkla att förvara i bilen, knappt tar någon plats och är snabba att montera. När man väl har satt dem på däcken så får man avsevärt mycket bättre grepp och löper mycket större chans att ta sig ur den mest svåra knipan. 

Bilbroddar är däremot långt ifrån det enda alternativet för bättre grepp. Här är några av de mer vanligt förekommande slirskydden.

  • Bilbroddar är ett modernt och för såväl bil och däck skonsamt alternativ. De har låg vikt och går oerhört snabbt att montera på däcken.
  • Snökedjor kan väl vid det här laget anses vara gamla klassiker. Även om de I Sverige numera är rätt ovanliga, så är de fortfarande vanligt förekommande i många länder.
  • Sand har länge använts för att förbättra grepp och fäste. Däremot är det sällan särskilt praktiskt att ha med sig större mängder sand för oväntade tillfällen.
  • Greppmattor placeras under däcket i hopp om att skapa bättre kontakt mellan mark och däck. De är oerhört lättanvända, men ger inte alltid det grepp man förväntar sig.

Oavsett vilket alternativ du väljer så kan bilbroddar och andra slirskydd vara skillnaden mellan bärgning och att lösa situationen på egen hand. Den stora fördelen är att moderna greppförbättrare är lättanvända och utan problem kan ligga i bilen tills dagen då det oväntade inträffar.