• Tillverkad i USA sedan 2010 • Patenterad produkt
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna
Betala med kort, faktura eller delbetalning

Kevin Paulson från HuntingLife.com testar TracGrabber

|22/02, 2023

Kevin Paulson från HuntingLife.com testar TracGrabber

Amerikanska HuntingLife.com och jägaren Kevin Paulson skrev för några år sedan en artikel där han testade TracGrabber. Vi har tagit oss friheten att översätta den till svenska. I slutet av texten nedan hittar du en länk till originalartikeln.

TracGrabber är ett system som hjälper dig loss när ditt fordon fastnat i lera, sand och snö. Efter att ha testat dem i veckan är jag såld på hur bra de fungerar. För två år sedan körde jag fast med min pickup ute på en gård i västra Nebraska. Jag hade tre barn med mig i bilen och vi var på jakt efter mulhjort i november. Vägen låg i en sänka och snö hade drivit över den. Jag kände hur pickupen började köra fast i snön och gräva ner sig. Jag hade ingen spade med mig så jag grävde fram lastbilen så gott jag kunde med en Gerber-kniv. Till slut var jag tvungen att förlita mig på hjälp från den godmodiga ranchägaren vars egendom jag jagade på för att dra loss oss. Nästa morgon begravde jag pickupen igen på en annan del av gården. Den här gången kunde jag gräva mig fram på egen hand med bra handskar och min pålitliga Gerber.

I år planerade jag att bege mig ut till samma område för att jaga. För att vara förberedd denna gång gjorde jag lite research och kontaktade killarna på TracGrabber och bad dem skicka ut ett set för provtestning. Jag fick chansen att testa dem den här veckan i en verklig situation där min pickup fastnat i ett lerhål. Ärligt talat ville jag fastna bara för att se om jag kunde ta mig loss med TracGrabber. Jag insåg inte att platsen jag valde att köra fast med min pickup var mycket djupare än jag hade insett. Jag grävde verkligen ner bilen och den satt fast ordentligt.

Jag tog fram kameran och filmade. Jag satte på mina TracGrabbers på däcken och satte mig i bilen. Jag valde läge fyrhjulsdrift och började gasa framåt samtidigt som jag vred däcken så att de stod rakt fram. Jag kom ungefär en halvmeter framåt och la i backen och bilen började gräva sig ur. Mina TracGrabber gjorde sitt jobb – de tog mig ur leran jag fastnat i.

Jag är nu väldigt sugen på min kommande jakt på sensäsongen eftersom jag vet att jag kommer att få chansen att testa TracGrabber i ordentlig snö. Det är tröstande att veta att tillsammans med min snöskyffel och mina TracGrabber har jag de verktyg som krävs för att hantera den här typen av situationer. I slutet på dagen vet jag att jag kommer dit jag ska.

Jag pratade med Jim Perry, grundaren av TracGrabber idag. Han sa:

"Du kan se varför vi är så glada över att släppa denna produkt som förhoppningsvis kommer att vara en del av nästan varje jägares utrustning. Att fastna kan verkligen förstöra en fantastisk jakt! TracGrabber har skapats av jägare och har en enorm fördel gentemot alla andra produkter som "tar dig loss" eftersom de kan användas av en enda person, kan förvaras i fordonet och återanvändas. TracGrabber ger den extra dragkraft som behövs för att komma tillbaka till stabilt underlag och i slutändan komma hem.”

Jag kunde inte hålla med mer. En person kan enkelt och snabbt montera dessa broddar på däcken, komma loss och komma hem.

Jag stannade till vid biltvätten på vägen hem för att rengöra pickupen. Jag rengjorde också mina TracGrabber och placerade dem bakom sätena i min pickup för framtida användning. Priset på dessa är jämförbart med en komplett uppsättning snökedjor men de är ungefär tio gånger lättare att sätta på när det behövs. Kedjor ger en annan användning, men om ditt fordon gräver ner sig ordentligt är kedjor omöjliga att sätta på. När du väl har fastnat behöver du verkligen TracGrabber för att komma loss på egen hand. TracGrabber finns i olika storlekar för små bilar, ATV:er, husbilar, SUV'ar ända upp till bussar och tunga lastbilar. Fyrhjulsdrivna fordon kräver ett 4-pack för att täcka alla fyra däcken. Trygghetskänslan som TracGrabber ger är värt priset.

Spring ut och skaffa ett set eller två innan vädret blir kargt. Jag vet att jag kommer att ha dessa som en viktig del av min utrustning i alla fordon jag äger.

Kevin Paulson, HuntingLife

Du kan läsa artikeln på sitt originalspråk här:
https://huntinglife.com/trac-grabbers-review/