• Tillverkad i USA sedan 2010 • Patenterad produkt
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna
Betala med kort, faktura eller delbetalning

Slirskydd för bilar och lastbilar

|25/01, 2022

Slirskydd för bilar och lastbilar

Det går knappast att underskatta vikten av vägfäste och bra grepp. Men det finns inga fordon eller däck som kan stå över naturens förmåga att både överraska och överrumpla. Vi har tittat närmare på nyttan av riktigt bra slirskydd.

Användandet av slirskydd är en lång tradition som sträcker sig ända tillbaka till jordbrukssamhället och leriga åkermarker. Materialmässigt har de konstruerats av allt ifrån rep till metallkedjor och mer samtida syntetiska alternativ. Numera är TracGrabber ett av de mer populära valen för alla som vill ha ett smidigt och lättförvarat alternativ som alltid är tillgängligt och kan användas vid behov.

Men varför behöver man egentligen slirskydd? Här är några av fördelarna.

Slirskydd för bil

Som bilägare kommer man förr eller senare att få uppleva riktigt dåligt väglag. Särskilt i tider av högst omväxlande väderlek. Många har fått erfara hur väglaget kan gå från barskrapat till snötäckt eller väldigt halt på bara någon timme.

  • Bra slirskydd för bil är enkla att alltid ha tillgängliga.
  • Bra slirskydd för bil går att montera snabbt även under krävande omständigheter.

I bästa fall så innebär det bara lite mindre obehag. Och har man tur så kommer däcken att säkerställa bra kontakt med vägen. Men det är inte ovanligt att väglaget kan bli så extremt att bilen inte an ta sig fram, hur bra däcken än är.

För dessa tillfällen kan ett slirskydd vara det som avgör huruvida du överhuvudtaget kan köra vidare. Men för att slirskyddet ska vara ändamålsenligt är det oerhört viktigt att det är smidigt att alltid ha i bilen och lätt att montera.

Slirskydd för lastbil

Lastbilar är på många sätt särskilt utsatta vid problematiska väglag. Mycket på grund av att deras tyngd och viktfördelning gör att kontaktytan blir så påtaglig att man helt utelämnas till rådande omständigheter. Ska man även vara ärlig så är det rent krasst knappast en särskilt rolig upplevelse att tappa vägfäste med en lastbil.

  • Slirskydd för lastbil kan öka friktion och säkerställa att det går att köra vidare.
  • Slirskydd för lastbil är ofta en stor trygghet och minimerar risken för problem.

Med hjälp av bra slirskydd så blir det enkelt att säkerställa bra friktion och vägkontakt även under de mest krävande omständigheterna.

När behövs slirskydd?

Även om många främst förknippar slirskydd med halt väglag så kan det vara en stor hjälp även i samband med modd, sand, lera grus och liknande situationer. Det gör dem till en stor trygghet under såväl vinter som sommar och höst.

  • Slirskydd gör det enkelt att köra vidare på samtliga svåra väglag. Smidig monteringsmöjligheter är däremot ett måste.
  • Slirskydd finns för både bilar och lastbilar och är ofta väl lämpade för lätta och tunga fordon.

I slutändan så handlar det hela mycket om huruvida man vill ha ökad trygghet och slippa riskera att fastna på problematiska väglag. Genom att välja lättmonterade slirskydd så tar du ett stort steg mot att alltid ha möjligheten att reda dig själv och hantera riktigt jobbiga situationer.