Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Payson
Betala med kort, faktura eller delbetalning

Så blir du av med snö och is från bilen

|11/01, 2022

Så blir du av med snö och is från bilen

Under vintertid så är det nästan omöjligt att undvika att snö och is fastnar på bilen. I bästa fall är det endast en fråga om att sopa av den. Men i omväxlande väder kan snö och is smälta med följden att fukt tränger in och skadar bilens viktiga komponenter. Så här tar du hand om snön snabbt och enkelt.

Det är ofta en bra idé att så fort som möjligt ta hand om snö och is som hamnat på bilen. På så sätt minimerar man risken för att fortsatt isbildning eller fukt ska ha negativ inverkan på bilens utseende och funktion.

Men att hantera snö och is behöver inte vara mer krångligt än nödvändigt. Här är några bra tips.

1. Ta hand om snön så fort som möjligt

Även om det kanske lockar att bara låta saker vara så är det alltid att ta hand om snön snarast möjligt. Då motverkar du att snön smälter och fryser. Det är även ett givet sätt att minimera mängden fuktbildning som annars kan uppstå.

2. Skaffa pålitlig utrustning – Skonsam borste och bra skrapa

Att skaffa utrustning kanske låter drastiskt när det handlar om snö på bilen. Men genom att välja en borste med skonsamma hår så undviker du repor på lacken. Och genom att välja en kvalitativ skrapa säkerställer du att du inte behöver anstränga dig mer än nödvändigt för att få bort is från rutorna.

3. Överväg att på sikt skydda bilen mot snö

Om du har tillgång till garage eller carport har du redan gjort mycket för att skydda din bil. Annars bör du på sikt överväga att skaffa ett vintertält för bilen. På så sätt minimerar du risken att din bil drabbas negativt av snö och is.

Vidta förebyggande åtgärder!

Även om det inte alltid är möjligt att undvika snö och is så kan man göra en del saker för att undvika att det resulterar i problem.

  • Applicera silikon på bilens lister för att undvika att de torkar ut eller skadas.
  • Använd låsolja för att minimera risken att låsen fryser.
  • Använd bilen tillräckligt regelbundet för att batteriet ska hålla laddning och för att motorn ska hinna värmas upp. Du kan även överväga motorvärmare och underhållsladdning av batteriet.

Något som även är värt att poängtera är att kvalitativa bildäck kan vara guld värt på hala vintervägar. De säkerställer bra väghållning och minskar risken för obehagliga upplevelser.